08 juni door Harrie Keuters

Veenpark - wereld van veen Barger Compascuum (nabij Emmen)

 
Het Veenpark is een betaalbaar amilie themapark met een fantastische speeltuin en museum over het leven in het veen. Gelegen in Barger-Compascuum, bij Emmen in Drenthe.

Het voormalig Veenmuseum, is geen pretpark of attractiepark zoals er zoveel pretparken zijn, maar meer een educatief themapark voor jong en oud. De garantie voor een gezellig en nostalgisch familie dagje uit voor alle generaties. (kleinkinderen, ouders en grootouders)

Lieske woonde begin vorige eeuw in het Veenpark en neemt de bezoeker samen met haar vriendje Geert mee op een levensreis door het Veenpark. Vanaf de lagere school tot het eeuwfeest in 1966 maakt u kennis met Lieske en Geert en hun belevenissen aan de hand van een leerzame speurtocht.

Voor de kinderen zijn er tal van leuke activiteiten zoals een ritjes in de nostalgische stoomtrein, een boottochtje op het turfschip en kan er bij de bakker actief meegedaan worden in het bakken van brood.

De interactieve speeltuin werd begin 2009 vernieuwd en nu is het nog leuker spelen met onze computer gestuurde spellen. Het wordt weer leuk om buiten te spelen nu de computer het spannend maakt, de scores bijhoudt en een foto van je maakt.

Daarnaast is het Veenpark als huis der gemeente een officiële trouwlocatie. Op het park vindt u een intiem en nostalgisch kerkje waar uw droom huwelijk voltrokken kan worden. Een bruiloft op Veenpark is een unieke ervaring. Het huwelijks feest en de receptie kunt u in ons sfeervolle restaurant Berkenrode vieren. Ook voor familiediners, familiefeestjes, bedrijfsuitjes of personeelsfeesten is het Veenpark in Drenthe een geweldige en unieke locatie.

(Basis) scholen zijn van harte welkom in het Veenpark voor een leerzaam schoolreisje. Voor uw schoolreis heeft het Veenpark speciale schoolreis programma’s en tarieven. Als u uw leerlingen iets over de geschiedenis van Drenthe wilt leren en wil laten kennismaken met de historie van het veen is dit niet alleen een heel leuk maar ook leerzaam schoolreisje.

Reageer zelf

 

Reacties

 


 

gesponsorde koppelingen

lezers aanbiedingen

Meld u aan voor de nieuwsbrief

advertentie